EEN TERUGBLIK MET VOLDOENDE AFSTAND OP EEN OUDERWETS BEWOGEN JAAR

EN PLOTSELING WAS ALLES ANDERS. DAT KONDEN WE HELEMAAL NIET AAN. HET GING NET ZO LEKKER. HOE MOET DAT NU?

Even zoeken naar de gebruiksaanwijzing. Goed dat we deze nog bewaard hebben. En zo maakten bijna vergeten begrippen een comeback.

EEN EPIDEMIE

Deze hadden we niet voorspeld. Dit is toch meer iets voor kwetsbare volkeren na een Oorlog in zwart wit. Of bij een minderheidsgroep. Langzaam accepteren we dat het tegenwoordig ook kan plaatsvinden maar dan willen we wel dat het exclusief iets is van de ander.

QUARANTAINE

Oftewel de LockDown. Gevangen in je eigen huis, een plek onder de zon. Thuis werken, thuis scholen, alles in dezelfde ruimte die daar vaak niet op berekend is. En niet alleen de ruimte. Te lang op een boot leidt tot muiterij! Op naar de Rum.

EEN REGIME!

Verdikke. De woordvoerders van het Volk moeten plotseling Leiders worden. Soms zelfs impopulaire maatregelen nemen.
Hoe houden zij het Vertrouwen vast. Propaganda? De juiste schoenen? Angst zaaien? Een vijand creëren?

CRISIS!

Had je een goed betaalde en verzekerde betrekking blijkt het een niet-essentiele baan te zijn. Dan toch eerst maar eens de Cultuur afschaffen en daarna de Retail verdelen in Brood of Spelen.

PROPAGANDA!

Al is de leugen nog zo snel, er is altijd wel iemand die het geloofd. Zeker als het geschreven staat en men er de woordenschat voor heeft.

VERZET!

Terug naar de tijd dat we goed waren na de oorlog. Het is natuurlijk razend aantrekkelijk; eerst diegene demoniseren die iets anders verkondigd. Daarna heerlijk in het verzet. Dingen opblazen op de sociale media en lekker feiten uit hun verband rukken.

DE COMEBACK VAN EEN ILLUSTRATOR

Na een valse start in 2019 had Kathleen 2020 uitgekozen om een verpletterende comeback te maken. Een dubieus besluit. In plaats van gezellig het prachtige werk met elkaar te bewonderen moesten de fans om de beurt. Zodat iedereen maar voor zichzelf een mening moest vormen. Weinigen zagen daardoor dat het werk vooral een voorspellende waarde had: we worden langzaam overgenomen door een onbekend wezen!
https://firstcontactmotioncomic.com/

DE COMEBACK VAN EEN GRAFISCH ONTWERPER

Juriaan trok van zolderkamer naar zolderkamer. Hij zou nooit zijn talent vergooien op de Markt. Sociale Mediapost maken voor het Grote Geld, ECHTNIE. Hij maakte liever logo’s voor arme starters. Maar verrassend genoeg had hij plots een kantoor met directiemeubelen. Soms roken deze nog naar het Grote Geld. Met twee gelijkgestemden en samen drie verschillende disciplines is deze Band op weg naar grootse dingen.

https://www.instagram.com/jdsgnd/
https://jdsgnd.com/

HERHAALDELIJK REPETERENDE DINGEN

Niet gehinderd door klanten, deadlines, de dagelijkse gang van zaken had Karin plots haar handen vrij om iets anders te maken. Iets voor haarzelf. Dit groeide uit tot repeterende ballen, driehoeken, vijfhoeken en andere mathematische vormen. Deze Zen hobby groeide uit tot een heus merk: Dutches. Vooral kussens werden uitgekozen om deze dessins de wereld in te brengen. Hiervan kan men er immers niet genoeg van hebben.

DAT IS ZO 2020…

WAT ECHT NIET MEER KAN IN 2021: THUIS BLIJVEN, 5% BIER, DONALD TRUMP, PERSCONFERENTIES, YOUP VAN HET HEK, DE BOOT VAN DE KONING, … DE KONING, MARK RUTTE, FACEBOOK, HET VERENIGD KONINGKRIJK EN… CURAÇAO.

Een nieuwe tijd breekt aan! Zo gaan er geruchten dat Karin en Hans op het punt staan om maar eens terug te keren. Terug naar het Moederland. Dankzij de crisis en een vaccin komen zij in een voor hen heel herkenbaar Nederland terecht. Een Nederland zoals deze was in 2007! En kunnen zij gelijk een bijdrage leveren aan de Wederopbouw. Ook een comeback.

ALLES MAAKT EEN COMEBACK!

Om te kunnen vertrekken moet je van een hoop rommel af. Traveling Light! Maar de Tropen villa had nogal de neiging om zichzelf vol te stoppen met de meest zinloze flauwekul. Elk afgezaagd plankje ging er wel in. Het volledige stoffelijk bestaan kwam weer even langs. De Eerste Ontwerpen, de jaren 90 muziekbladen, een volledig digitaal archief van een heus reclamebureau, halve stoelen, knuffels. Alles even vastgehouden zoals Mvr Kondo ons adviseerde om vervolgens het eiland er mee op te hogen zodat een toekomstige tsunami er geen vat op krijgt.

Hans HogenboomThe Daily Abuse 2020