2021 WAS OOK MAAR EEN MENING
Samen heb je meer gelijk dan alleen. Twee keer zoveel, zelfs. Dus wie maakt ons wat. 2021 was vooral het jaar van de Mening. Soms viel je nog wel eens over een feit maar je werd weer snel overeind geholpen door een Mening. Waar een ander dan weer rekening mee moet houden.
Voorheen was het nog weleens een verjaardagsfeestje met wat alcohol in de avonduren waar je jouw gelijk kon halen maar nu kan je 24/7 terecht bij het internet-loket.
Vertel meer, ik barst van interesse.
WE HEBBEN DE CD NOG
Een avondje uit moet zorgvuldig ingepland worden. Voordat je het weet krijg je alweer een golf over je heen. Tijd om maar weer eens een afspraak te maken met een CD. Of een LP. Haal er eens een paar uit het stof die je al jaren niet meer gehoord hebt en laat je verrassen.
Cultuurbeleid: Honderden miljoenen voor een oud schilderij terwijl nog levende kunstenaars bij de G.G.D. een leuke betrekking hebben gevonden.
HET VERZET
Het was dit jaar niet anders, opnieuw werden dingen opgeblazen op de sociale media en de feiten lekker uit hun verband gerukt. Maar het verwatert toch een beetje. Zoals de opruiers in Londen onschadelijk werden gemaakt door ze een zeepkist te geven waar zij om de beurt gebruik van konden maken. Of door de linkse kerk alle omroepen en kranten te geven. Dat zal ze leren. Nu is Facebook alleen nog voor de boomer met het grote gelijk aan zijn kant. En met een elektrische fiets. Opzij!
ONDER DE BUS
Na alle leugens en verdraaiingen van 2020 werden er dit jaar heel wat mensen onder de bus gegooid. De waarheid kwam hier en daar toch weer boven en daar moet dan weer iemand voor opdraaien. Niet altijd de leugenaar zelf, overigens. Trump gooide hele partijen onder de Bus en Mark was hier en daar weer wat vergeten waarmee anderen onder de Bus belande.
KATLEENBAKKER HEEFT VERKERING
Met een diploma op zak belandde Kathleen in een heuse retail baan. Met geveinsde interesse weet zij de clientèle van deze meubelgigant tevreden te stellen. En al hebben zij geen tafel nodig vertrekken ze toch met een boekenkast.
Deze baan mag gerust wat duren, want ze is verliefd. Ze heeft verkering met een Deen, een aankomend Hovenier.
Het illustreren moet maar even wachten. En wat zou het. Werken in het weekend levert meer op. En voor een leuk werkje aan de muur krijgt alleen Rembrandt een fatsoenlijke prijs.
IEDEREEN EEN EIGEN MEGAVERSE
Miljoenen uitgeven aan plaatjes is inmiddels niet meer het alleenrecht van een Kunst-Elite. Ook de jeugdige belegger weet de prijzen van plaatjes op te drijven. Juriaan kan met zijn verkooppraatjes op het internet een hele nieuwe economie opbouwen. Of overdrijven we nu?
Maar mocht ook deze tulpenmanie instorten kan hij altijd nog meer gaan vormgeven. Deze renaissance man houd zijn ene oog op mooie dingen en zijn andere oog op de eventuele commerciële waarde.
Wij van de Daily Abuse begrijpen hooguit de helft.
HERHAALDELIJK REPETERENDE DINGEN
De repeterende ballen, driehoeken, vijfhoeken en andere mathematische vormen van Karin schopten het dit jaar tot een stalenboek. Dutches is opgenomen in een overzicht van Nederlandse Patroonontwerpers. Doe er uw voordeel mee, interieur- en andere ontwerpers!
Dutch Dessins 2020-2021.
IK ZEG HET NOG ÉÉN KEER
De Dutches staat nu voor de klas. Op maandag. Deze bevat ook de maandagochtend. Alleen het daar gaan staan op dat moment verraad echte klasse.
En dan weet de Dutches het gespuis ook nog wat bij te brengen. Wij dragen Karin dan ook voor bij de Koning voor een lintje. Deze aankomende adel werd dan ook snel gevraagd voor de woensdag. Het lesgeven bevalt zo dat besloten is eventueel ook ander gespuis de kans te geven. Liefst regionaal gespuis want dat forenzen is ook niet alles.
We hebben de TropenVilla achter ons gelaten. Hans had de eer om de deur definitief dicht te trekken. Hij had hier wel twee maanden voor nodig.
Karin was met de honden al vertrokken naar Ellecom. Daar werd zij met open armen ontvangen door een sigaarrokende wannabe pandjesbaas. Vreemde man.
Het waren lastige maanden, slingerend tussen heimwee en hoe nu verder maar gelukkig waren er ook goede vrienden en de honden die haar erdoor heen sleepten.
Ergens in de sigarenrook maakte de pandjesbaas duidelijk dat het wooncontract niet verlengd kon worden omdat hij het huisje al beloofd had aan een relatie. Er restte niets anders dan nog verder Nederland in te trekken.
Het werd de Achterhoek. En daar kwamen we er achter dat we hier horen. Tussen de zandwallen en de rivier De Berkel bij Lochem.
Hoe het verder gaat met Hans en Grietje, daar aan de rand van het Bos horen jullie volgende keer. Leven zij nog Lang en Gelukkig of wellicht dient zich een Nieuw Avontuur aan. Wat het wel zo spannend maakt.